Algemeen

Bij Private lease kun je als particulier voor een vast bedrag per maand een auto rijden. Dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de leaseduur en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Deze manier maakt het mogelijk om een auto te rijden zonder in één keer een groot bedrag te betalen.

Behalve de brandstof zijn alle kosten die je aan een auto kunt hebben inbegrepen. Het maandbedrag is inclusief de kosten voor:

 • Reparatie en onderhoud
 • Allrisk verzekering
 • Motorrijtuigbelasting (wegenbelasting)
 • Onderhoud, bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie
 • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage
 • Afschrijvingskosten
 • Pechhulp

Bij private lease hoef je geen bijtelling te betalen, dit geldt alleen voor zakelijk leasen.

Bij private lease, least u voor een voorafgestelde termijn de auto, u wordt geen eigenaar.

Ja, na de contractperiode kunt u de auto voor een scherpe, marktconforme prijs van ons kopen.

Anders dan bij de meeste andere privé leasemaatschappijen en dealerbedrijven kunt u bij ons privé-lease kiezen uit een groot aantal scherp geprijsde automerken, modellen en uitvoeringen. Regelmatig wordt ons private lease aanbod geactualiseerd en vermeld op de website.

Wij bieden altijd een proefrit aan met de auto die u eventueel zou willen leasen, zodat u zeker weet dat het de juiste keuze is.

Ja, dat is bij ons gewoon mogelijk. Wij geven een reële overnameprijs en dit krijgt u direct uitbetaald.

Het maandbedrag staat in principe vast gedurende de contractperiode, tenzij de assurantiekosten en/of de houderschapsbelasting wordt verhoogd door de overheid.

Anders dan bij anderen zijn onze voorwaarden zeer flexibel. Een contract opzeggen kan al na 6 maanden. Bij ons word geen boeteclausule in rekening gebracht. Het enige wat u misloopt bij vroegtijdige opzegging is de borg. Dit is erg gunstig aangezien het bij andere leasemaatschappijen meestal 50% van het nog te betalen bedrag is.

Dijk Lease werkt met vaste kilometerbundels per jaar. Bovendien werken wij per type auto met een vaste prijs per extra verreden kilometer. Om extra kosten te voorkomen is het mogelijk om tussentijds de kilometerbundel aan te passen. Hiervoor dient u contact op te nemen met Dijk Lease.

Offerte aanvraag en acceptatie

Nee, wij doen geen BKR check en registratie. Je lease auto wordt dus niet bij het BKR geregistreerd en zal dan ook niet als financiering of lening zichtbaar zijn.

Voor het opmaken van de leaseovereenkomst zijn wij de volgende gegevens nodig:

 • Kopie Rijbewijs
 • Bankafschrift met salarisbijschrijving
 • Bankafschrift met de afschrijving van huur of hypotheek (indien van toepassing)
 • Kopie van de laatste twee loonstroken
 • Kopie bankpas voor- en achterkant

Bevestiging schadevrije jaren (op te vragen bij uw verzekeringsmaatschappij). 

Er is geen sprake van een aanbetaling. Wel wordt er een borg in rekening gebracht. Dit verschilt per auto.

Onderhoud en schade

Indien u onverhoopt met een schadegeval (of pech) wordt geconfronteerd, ongeacht de oorzaak en de omvang ervan, is het van groot belang dat dit direct wordt gemeld bij Dijk Autoschade: 0548 – 65 48 65. Vervolgens stuurt u binnen 24 uur een op de voor- én achterzijde volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier naar Dijk Autoschade. In geval van vandalisme, diefstal of inbraak dient er door u altijd aangifte te worden gedaan bij de politie. Dit kan ook via internet. Het proces-verbaal stuurt u op samen met het volledig ingevulde schadeformulier. In geval van ruitschade (o.a. ster of put) dient u zo snel mogelijk contact op te nemen te worden met Dijk Autoschade.

Bij pech en niet-rijdbare schade kunt u, in binnen- en buitenland, dag en nacht, bellen met het  Alarmnummer 0031 (0)88 8778087.

Raadpleeg voor alle informatie rondom schade onze ‘Berijdersinstructies’ zoals meegegeven bij aflevering. Schades dienen binnen 24 uur gemeld te worden, indien deze pas ontdekt worden bij het inleveren van de auto dan worden de werkelijke schade kosten op u verhaalt.

Het onderhoud van de lease auto is gratis. Het is verplicht om de auto te onderhouden bij garage van Harrie Dijk Autoservice. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat de auto wordt onderhouden volgens het serviceboekje van het voertuig.

U heeft recht op winterbanden of all-season banden als dit in het contract vermeld staat. Tijdens het afsluiten van de overeenkomst kan dit worden meegenomen als extra optie.

Verzekering

Al onze voertuigen worden All-risk (WA-Casco) verzekerd met indien hiervoor gekozen een aanvullend schadeverzekering inzittenden (SVI) indien hiervoor gekozen. Bij niet verhaalbare schade geldt een eigen risico van € 500,- per schadegeval. U kunt uw eigen risico ook door een lage maandelijkse bijdrage verlagen naar € 150,- per schadegeval. 

De vermelde "vanaf" prijzen van onze private lease-auto’s zijn gebaseerd op 8 schadevrije jaren. Voldoet u daar niet aan, dan geldt een ander tarief. Rijdt u schadevrij tijdens het leasecontract, dan draagt dit bij aan de no-claim als u na de contractperiode weer zelf een autoverzekering zou afsluiten.

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag in uw leaseauto rijden. Als contractant bent uzelf verzekerd, als uw (levens)partner rijdt is hij/zij ook verzekerd.

Indien dit in het contract is opgenomen heeft u recht op internationale pechhulp.

Einde contract

De auto dient schadevrij en schoon te worden ingeleverd. Bij normale gebruikerssporen zijn er geen extra kosten. O.a. bij schade en blijvende rookgeur in het interieur van de leaseauto worden er kosten voor herstel en reiniging in rekening gebracht.