Algemeen

Met Financial lease kiest u voor een leasevorm waarbij de bedrijfsauto wordt gefinancierd door Dijk Lease. De bedrijfsauto staat als investering op uw balans, waardoor deze in aanmerking komt voor de investeringsaftrek.

Wanneer u voor een BTW auto kiest kunt u de BTW terugvorderen. Daarnaast betaalt u voor deze leasevorm een maandelijks bedrag exclusief BTW. Doordat u de BTW zelf heeft betaald bij de dealer, kunt u deze ook zelf terug vorderen. De operationele zaken rondom de leaseauto kunt u zelf regelen.

Wanneer je jouw auto zakelijk boekt, geeft dat verschillende fiscale voordelen. Alle kosten van je auto betaal je dan vanuit de bruto winst van je onderneming. Bij deze kosten kun je denken aan rentekosten, afschrijvingskosten, onderhoudskosten, verzekering, houderschapsbelasting en alle andere kosten die toe te schrijven zijn aan je auto. Deze kosten zijn aftrekposten voor de inkomstenbelasting. Daarnaast vorder je over de aanschaf en onderhoudskosten de betaalde btw terug. Dit is ook nog eens een voordeel van 21%. Als compensatie voor al deze voordelen, moet je bijtelling betalen over de fiscale waarde van je auto. Tot slot kunt u bij een bedrijfswagen gebruikmaken van investeringsaftrek en bij een elektrische auto van de milieu investeringsaftrek.

Ja, Indien je meer dan 500km per jaar je zakelijke auto privé gebruikt, moet je bijtelling betalen over de fiscale waarde van je lease auto. Dit is een correctie die de Belastingdienst je oplegt voor de fiscale voordelen van je financial lease.